Proč se můj telefon vypíná? Seznam možných příčin

V dnešní digitálně propojené době není nic nejpříjemnějšího, než pokud se Vám vypíná telefon.  Pokud se Váš telefon vypíná nebo restartuje, příčiny můžou být různé, ve většině případů se však jedná o závady níže uvedené. Příčiny můžou být různé, od vadné baterie až potíže se softwarem.

Přehřátí telefonu

Několik faktorů přispívá k častým vypnutím vašeho telefonu. Přehřívání často způsobuje vypnutí jako ochrannou opatření proti poškození vnitřních součástí. To se může stát, když je vaše zařízení vystaveno náročným aplikacím nebo zvýšeným teplotám létě. 

Stará baterie

Silně opotřebovaná baterie má většinou nižší napětí a nevydrží takové vytížení. Může proto při použití náročnější aplikace vypnout telefon nebo jej restartovat. Jak sledovat zdraví baterie? Jednoduché je to u modelů značky iPhone, například modely iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 nebo iPhone 14 Plus, kde lze v nastavení zjistit úroveň kapcity baterie a tím její zdraví. Procento zdraví baterie pod 80% naznačuje sníženou účinnost, která ovlivňuje spolehlivost a výkon. Odinstalování aplikací, které vyčerpávají energii, nebo provedení restartu může pomoci problém zmírnit. Pravidelným monitorováním zdraví baterie uživatelé udržují stabilitu a výkon zařízení.

Nevhodné aplikace

Udržování operačního systému vašeho zařízení aktuálního je klíčové pro prevenci náhlých vypnutí. Pravidelná kontrola aktualizací softwaru zajistí, že vaše zařízení zůstane stabilní a bezpečné. Například aplikace které mají čistit systém nebo jej chránit od virů naopak můžou způsobovat restarty a lagy systému.

Z fyzikálního pohledu totiž balónky působí zcela nezajímavě.

Nejvíc bezpochyby zaujmou děti - jedna malá holčička zrovna včera div nebrečela, že by snad balónky mohly prasknout. A co teprve ta stuha. Stuha, kterou je každý z trojice balónků uvázán.

Hardwarové potíže

 Často vypínání nebo restarty způsobuje mechanické poškození. Často jej mají na starosti vadné tlačítka zapínání nebo také problém na základní desce, které bývají způsobeny nárazem nebo pádem.

Pravidelně restartujte

Pravidelný restart zařízení zajistí stabilnější systém a uchrání Vás od pádů systému a jeho vypínání. Dnešní android telefony jsou jako počítače a s pravidelnými restarty fungují podstatně lépe.

Navštivte specialisty Mobileko

Nevíte proč se Váš telefon i tak nadále vypíná? Není nic jednoduššího, než se zastavit na jedné z našich poboček Mobileko, kde Vám naši zaškolení přijímací technici pomůžou s danou závadou a provedou bezplatnou diagnostiku.