Jak připravit svůj mobil na podzimní plískanice

funny-female-model-with-short-curly-hair-singing-favorite-song-while-standing-street-with-smartphone

Podzim je tady a s ním přichází nejen krásně zbarvené listí, ale také déšť, vlhko a chladnější počasí. Váš mobilní telefon je každodenní společník, takže je vhodné ho připravit na všechny nástrahy, které podzim přináší.

Máme pro vás pár tipů, jak ochránit svůj telefon a udržet ho v top kondici.

1. Pořiďte si odolné pouzdro

Vlhkost a déšť jsou největší nepřátelé elektroniky. Investujte do voděodolného nebo alespoň voděodpudivého pouzdra. Nejenže ochrání váš mobil před kapkami deště, ale také před nárazy, když vám náhodou upadne na mokrou zem. Podívejte se na náš eshop – máme široký výběr pouzder pro všechny typy telefonů.

2. Ochranná fólie nebo tvrzené sklo

Podzimní počasí může být nevyzpytatelné a mokré prsty snadno způsobí, že vám mobil vyklouzne z ruky. Chraňte svůj displej před poškrábáním nebo prasknutím. Tvrzené sklo nebo kvalitní fólie je nezbytností. Pokud si s tím nevíte rady, zastavte se na jedné z našich poboček Mobileko a my vám ji profesionálně nainstalujeme.

3. Pozor na teplotní výkyvy

Rychlé přechody z chladného venku do teplé místnosti mohou způsobit kondenzaci vlhkosti uvnitř telefonu. Snažte se mobil nechat chvíli aklimatizovat v kapse nebo tašce, než ho začnete používat.

4. Udržujte telefon v suchu

I když máte odolné pouzdro, je dobré mít po ruce suchý hadřík nebo ubrousek. Když vám na mobil naprší, co nejdříve ho otřete do sucha. Nikdy ho nefénujte ani nedávejte na topení – to mu může ublížit ještě více. Pokud si nejste jisti poškozením, navštivte nás pro poradu.

5. Aktualizujte software

Výrobci často vydávají aktualizace, které zlepšují výkon a odolnost vůči různým podmínkám. Ujistěte se, že máte nejnovější verzi operačního systému a aplikací. Když budete potřebovat pomoc, naši specialisti Vám rádi pomůžou s updatem na nejnovější verzi softwaru

6. Zálohujte data

Podzimní plískanice mohou přinést nečekané nehody. Abyste nepřišli o důležité fotky, kontakty nebo zprávy, pravidelně si zálohujte data. Ať už do cloudu nebo na externí disk.

7. Pořiďte si powerbanku

Chladné počasí může rychleji vybíjet baterii. S praktickou powerbankou vás ale vybitá baterie nepřekvapí. Na našem eshopu najdete různé kapacity a designy powerbanek – určitě si vyberete.

8. Vyčistěte si porty

Prach, bláto a vlhkost se rády usazují v nabíjecím portu nebo sluchátkovém konektoru. Jemným štětečkem nebo stlačeným vzduchem je opatrně vyčistěte. Ale pozor, abyste něco nepoškodili! Když si nejste jisti, raději to nechte na profesionálech v Mobileko. Provádíme kompletní čistění všech vnějších portů, reproduktoru, mikrofonu ale i dezinfikování telefonu.

9. Chraňte svůj mobil před krádeží

Podzim je plný akcí, trhů a festivalů. V davu je snadné přijít o telefon. Používejte zabezpečení jako PIN, otisk prstu nebo rozpoznání obličeje. Aktivujte si funkci "Najít můj telefon", abyste ho mohli v případě ztráty nebo krádeže lokalizovat.

10. Nezapomeňte na pojištění

Pokud si u nás na mobileko.store pořídíte nový telefon, můžete si ho rovnou pojistit proti poškození přímo v košíku. To vám poskytne klid v duši, že i když se něco nepředvídatelného stane, nebude vás to stát majlant.

S těmito tipy budete mít jistotu, že váš mobil přežije podzimní nepohodu bez úhony. A kdyby se přece jen něco pokazilo, víte, kde nás najdete – mobileko.cz je tu pro vás!

Užijte si podzim naplno a bez starostí o svůj telefon! 🍂📱