Právo na opravu: Proč je důležité a jak ovlivňuje opravy mobilů

 

Moderní technologie přináší do našich životů nespočet výhod, ale také nové výzvy. Jednou z nich je omezený přístup k opravám našich mobilních telefonů a dalších zařízení. Značky jako Apple, Samsung nebo Xiaomi se čím dál více snaží kontrolovat trh s náhradními díly a omezují možnosti oprav. To má vliv na vaši peněženku, ale i na životní prostředí.

opravatel

Právo na opravu: Co to znamená pro vás jako spotřebitele?

Právo na opravu znamená, že byste měli mít přístup k náhradním dílům, návodům a nástrojům potřebným k opravě zařízení, jako jsou iPhone 14 Pro, Samsung Galaxy S23 nebo Google Pixel. Bohužel, výrobci často brání volnému přístupu k těmto materiálům, čímž vás nutí buď k drahým opravám přímo u nich, nebo k nákupu nového telefonu.

V Mobileko nabízíme širokou škálu oprav, ať už potřebujete vyměnit displej, baterii, základní desku nebo jinou součást. Naším cílem je, aby byl váš telefon opět jako nový – a to za rozumnou cenu.

Kolik stojí oprava vs. nákup nového zařízení?

Výrobci, jako je Apple, se často snaží prosadit myšlenku, že je lepší koupit nový model, než opravit starý. Ale co kdybychom vám řekli, že můžete ušetřit tisíce korun opravou? Podívejte se na příklad srovnání cen:

Model Cena nové baterie Cena nového telefonu Úspora při opravě
iPhone 14 Pro 2890 Kč 29 990 Kč 27 100 Kč
Samsung Galaxy S23 1590 Kč 16 190 Kč 14 600 Kč
Google Pixel 8A 1 890 Kč 11 990 Kč 10 100 Kč

Jak vidíte, oprava je často mnohem výhodnější variantou než nákup nového telefonu. U nás v Mobileko se zaměřujeme na rychlé a kvalitní opravy, které vám nejen ušetří peníze, ale také přispějí k ochraně životního prostředí.

Jak výrobci brání opravám?

Výrobci často používají různé taktiky, aby zamezili tomu, aby si zákazníci mohli své zařízení opravit sami nebo v nezávislých servisech. Mezi tyto taktiky patří:

  • Proprietární náhradní díly: Pouze autorizované servisy mají přístup k originálním dílům.
  • Plánované zastarávání: Telefony jsou navrženy tak, aby po určité době přestaly fungovat optimálně.
  • Vysoké ceny oprav: Výrobci často účtují přemrštěné částky za jednoduché opravy, aby motivovali ke koupi nového modelu.

Tyto praktiky vedou k tomu, že si spotřebitelé myslí, že opravy jsou příliš drahé nebo složité. Pravda je však taková, že lokální servisy, jako je ten náš, dokáží vaše zařízení opravit za zlomek ceny nového telefonu.

opravatel2

Proč zvolit opravu u nás v Mobileko?

V Mobileko vám nabízíme profesionální a cenově dostupné opravy telefonů, ať už máte iPhone, Samsung, Xiaomi nebo jinou značku. Naše služby zahrnují:

  • Rychlá výměna displeje – potřebujete nový displej? Oprava do 24 hodin.
  • Výměna baterie – baterie ztrácí kapacitu? My ji vyměníme rychle a za dostupnou cenu.
  • Oprava základní desky – složitější závady na základní desce? Naši technici jsou specialisté na složité opravy.

Neplýtvejte penězi na nový telefon, když vám můžeme ten stávající opravit za zlomek ceny. Navíc tím pomůžete i planetě.

Objednejte si opravu

© 2024 Mobileko - Opravy mobilních telefonů | Kontaktujte nás na info@mobileko.cz