Ticho při hovoru? Pomůžeme, poradíme

Znáte ten pocit, když se snažíte někomu na telefonu vysvětlit složitou situaci, a jediné, co slyšíte, je ticho nebo šum? Ať už jde o důležitý pracovní hovor nebo plánování rodinné oslavy, kvalitní zvuk je klíčový. Pojďme se podívat na to, jak vrátit vašemu chytrému telefonu hlas a ušetřit si frustraci z neustálého opakování "Slyšíme se?"

Zkontrolujte hlasitost

Nezapomeňte, že existují dva typy hlasitosti: běžná hlasitost a hlasitost hovorů. Úprava hlavní hlasitosti neovlivní nastavení hovorů. Během hovoru ověřte, zda je hlasitost dostatečně zvýšená.

Jste k něčemu připojeni?

Zkontrolujte, zda nejste připojeni k jinému zařízení přes Bluetooth. Zvuk se může přehrávat tam místo ve vašem telefonu. Zkuste vypnout Bluetooth v nastavení nebo přes rychlé menu.

Je něco v ceste?

Některá pouzdra nebo ochranná skla mohou blokovat sluchátko. Ověřte, zda vaše příslušenství nebrání průchodu zvuku.

Je to špinavé? Selhalo sluchátko?

Pokud předchozí kroky nepomohly, může být problém v zanesené mřížce sluchátka nebo v jeho poruše. V obou případech je nejlepší navštívit odborný servis.

Náchylnost k závadám sluchátka u příkladových modelů 

iPhone SE 2020

Tento kompaktní model má mřížku sluchátka obzvláště náchylnou k zanesení. Prach, make-up a další drobné částice se zde zachytávají snadněji než u větších modelů.

iPhone 11

I když jde o robustnější telefon, jeho mřížka sluchátka se může snadno zanést kožním mazem a prachem při telefonování.

Galaxy S21 Ultra

Jemná mřížka sluchátka tohoto prémiového modelu je magnetem na nečistoty. Zejména při používání telefonu během sportovních aktivit se může rychle ucpat potem a prachem.

Galaxy S23 Ultra

Přestože jde o nejnovější model, i zde je mřížka sluchátka citlivým místem. Uživatelé v prašném prostředí mohou zaznamenat rychlejší zhoršení kvality zvuku.

U všech těchto modelů je pravidelná údržba a čištění mřížky sluchátka klíčová pro zachování kvalitního zvuku při hovorech. Pokud zaznamenáte zhoršení kvality, neváhejte navštívit náš servis, kde můžeme provést odborné čištění a případně i výměnu této důležité součástky.

Pamatujte, že v našem servisu jsme připraveni vám pomoci s jakýmkoli problémem týkajícím se vašeho chytrého telefonu. Ať už jde o iPhone nebo Samsung Galaxy, naši certifikovaní technici mají zkušenosti s širokou škálou modelů a mohou diagnostikovat a opravit většinu problémů s hovory.

Než se rozhodnete pro koupi nového telefonu, navštivte nás! Často dokážeme vyřešit problémy s hovory rychle a za zlomek ceny nového zařízení. Šetřete životní prostředí i svou peněženku - dejte svému stávajícímu telefonu druhou šanci!