Mobilní technologie se neustále vyvíjejí a rok 2025 přináší několik zajímavých novinek, které stojí za pozornost. V Mobileko.cz sledujeme aktuální trendy, abychom vám mohli nabídnout kvalitní servis i rady při výběru toho nejlepšího zařízení. Podívejte se, co nás čeká ve světě mobilů v roce 2025!

1. Ohebné telefony na vzestupu

Ohebé smartphony nejsou žádnou novinkou, ale v roce 2025 se očekává, že této technologii zcela podlehne větší část trhu. Samsung a Huawei vedou vývoj ohebných modelů, jako jsou například Samsung Galaxy Z Fold 5, Samsung Galaxy Z Flip 4 a Huawei Mate X3. Tyto telefony kombinují výhody velkého displeje, který je ideální pro multimediální obsah nebo práci na cestách, s praktičností kompaktního zařízení, které snadno vložíte do kapsy. Díky vylepšené odolnosti a konstrukci jsou nyní tyto modely více atraktivní než kdy dříve.

Snímek obrazovky 2020-02-13 v 13.00.44

2. Vylepšená baterie a rychlé nabíjení

Nabíjecí technologie pokračuje v pokroku. V roce 2025 se očekává nasazení rychlejšího bezdrátového nabíjení a nových bateriových článků, které zvýší celkovou kapacitu bez navýšení velikosti telefonu. Telefony jako Xiaomi 13 Pro a Oppo Find X6 přicházejí s inovacemi, které umožňují plné nabití během několika minut. Tyto nové baterie také vydrží déle a lépe zvládají náročné úlohy, jako je hraní her nebo sledování videí.


3. AI fotoaplikace a revoluce ve fotografii

Fotoaplikace řízené umělou inteligencí (AI) budou nadále posouvat hranice toho, co je možné s mobilní fotografií. Modely jako iPhone 15 Pro, Google Pixel 7 Pro a Samsung Galaxy S23 Ultra jsou vybaveny pokročilými AI algoritmy, které optimalizují osvětlení, barevné podání a detekci objektů na fotografiích. Díky těmto technologiím mohou uživatelé pořizovat profesionálně vypadající fotografie bez potřeby složitého nastavování, a to i v obtížných světelných podmínkách.

airphoto

4. 5G a další generace připojení

5G sítě se stávají standardem a umožňují ještě rychlejší stahování a nahrávání dat. S příchodem 6G technologie se očekává další nárůst rychlosti a kvality připojení. Tyto inovace nejen zlepší uživatelskou zkušenost při každodenním používání aplikací a internetu, ale také umožní rozvoj nových služeb, jako jsou virtuální a rozšířená realita. Modely jako Samsung Galaxy S23 Ultra nebo iPhone 15 Pro jsou připraveny plně využít těchto pokročilých síťových technologií.


5. Ekologická udržitelnost

Mnoho značek se zaměřuje na ekologickou udržitelnost a snaží se minimalizovat svůj dopad na životní prostředí. Telefony jako Nokia G50 a Sony Xperia 1 V se vyrábějí s využitím recyklovaných materiálů a s důrazem na nízkou uhlíkovou stopu. Udržitelné výrobní procesy a snaha o snížení odpadu jsou nyní pro výrobce prioritou, což se pozitivně odráží na uživatelích, kteří chtějí podporovat ekologicky zodpovědné značky.

nokia G50